Ulykkestallene MÅ ned!

Vi bringer stadig triste nyheter om dødsulykker og ulykker med alvorlige personskader på norske veier. Det har vært spesielt mange slike nyheter fra E16 mellom Voss og Bergen. Bare på denne veistrekningen har det vært fiere ulykker så langt i år. Fem har mistet livet. En økende del er møteulykker.

Samferdselsminister Magnhild Meltveidt Kleppa opplyser at det er satt ned en egen arbeidsgruppe for å se på hvilke strakstiltak som kan settes inn for å redusere ulykkesrisikoen.

En rapport med prioritert liste over strakstiltak skal være ferdig i november 2011. I tillegg arbeider vegvesenet med forslag til tiltak på kort sikt. Det å redusera resten av 80-sonane på strekninga til 70 kilometer i timen er et forslag. Kampanjer i samarbeid med politi og vegvesen er et annet. Statens vegvesen vurderer også skilting, kalking i tunnelene, forsterket midtoppmerking og flere kontroller.

Det mest effektive middelet for å begrense møteulykkene er selvsagt bruk av midtdelere. Men på mange av de farlige veistrekningene er det ikke mulig å bruke slike løsninger.

Vi er veldig opptatt av at alt som kan gjøres blir gjort.

Vi er også opptatt av at bilistene skjerper seg. Mange kjører dessverre alt for fort på dårlige veier – og da kan det lett skje ulykker. På denne aktuelle veistrekningen er det ellers veldig mange tunneler – og mange synes å ha problemer med nettopp dette med å kjøre i tunnel. Dessverre gjelder dette også for en del som aldri skulle ha beholdt førerkortet.