Skanska lavest på storjobb i Bjørvika

AF Gruppen, NCC, Skanska og Veidekke er med i anbudsrunden for å anlegge de nye gatene i Bjørvika. Skanska ligger lavest, og skal ha 585 653 619 kroner for å gjøre jobben.

Det var veldig tett mellom NCC (586 232 068 NOK) og Skanska (585 653 619 NOK), men Skanska kom inn noe lavere når prisingen av tildelingskriteriene blir tatt med. (Se tabell nederst i saken)

Da entreprisen er kompleks, med mange grensesnitt og høye krav til gjennomføringsevne blir tilbudene vurdert etter to-konvolutt systemet.

I to konvolutt-systemet leverer tilbyderne to konvolutter. Den første konvolutten inneholder entreprenørenes opplegg for gjennomføring, organisering og håndtering av miljø, men den inneholder ingen informasjon om pris. Konvolutt 2 inneholder alle priser og tilbudssummen.

Konvolutt 1 i anbudsrunden ble åpnet i en lukket tilbudsåpning den 17. juni i år.

To uavhengige grupper har vurdert tilbudene med hjelp av rådgivere og eksperter. Deretter har de to gruppene satt seg sammen for å bli enig om en sum for hvert tilbud som blir trukket fra eller lagt til tilbudssummen i konvolutt 2. Summen kan variere fra +/-35 millioner kroner for tildelingskriteriet gjennomføring, +/-20 millioner for tildelingskriteriet organisering og +/-5 millioner for tildelingskriteriet miljø.

Priskonvoluttene ble åpnet i en offentlig tilbudsåpning med representanter fra Bjørvikaprosjektet og fra de involverte entreprenørene til stede mandag. Først ble summene fra den første delen av anbudskonkurransen lest opp. Deretter ble priskonvoluttene åpnet.

Oppdraget omfatter Dronning Eufemias gate, Kong Håkon 5.s gate og deler av Langkaigata. Bispelokket skal rives, og deler av Nylandsveien bru skal senkes ned til bakkeplan.

Nå skal de fire pristilbudene kontrollregnes, og diverse forbehold må evalueres før en endelig avgjørelse kan blir tatt. Det forventes anleggsstart i september 2011.