HENT i gang ved Bodø vgs

HENT har vunnet konkurransen “Bodø videregående skole – Utbygging og Ombygging”. Om lag et år etter innlevering av tilbud er det avklart at HENT kan gå videre med sitt konsept, og står som vinner av konkurransen.

To av HENT sine konkurrenter i prosjektet har ved sine klager forsinket oppstart av prosjektet. Samspillgruppen er nå i gang med videreutvikling og optimalisering av prosjektet.

Nye Bodø videregående skole vil bli den største skolen nord for Trondheim. Kapasitet opp til 1500 elever og 350 ansatte. Totalt areal ca 28.000 m2. Av dette utgjør nybygget i prosjektet i overkant av 11.000 m2, resterende er rehabilitering i større eller mindre grad.

Nordland fylkeskommune har for dette prosjektet valgt en samspillmodell for gjennomføring av prosjektet. Samspillfasen går frem til mai 2012 når endelig forprosjekt skal fremlegges Nordland fylkeskommune.

Kontraktsummen er på omlag 260 mill eks mva

Prosjektet springer ut fra et politisk vedtak om sammenslåing av 2 skoler, Bodø vgs og Asphaugen vgs. Sammenslåingen av de 2 skolene gjør at studiespesialiserende fag (teori) og yrkesfag nå samles på en skole. Yrkesfagene inkluderer bl.a. Bygg- og Anleggsteknikk, Elektrofag og Restaurant- og matfag. Skolen skal også romme arealer for voksenopplæring og verkstedhaller.

Prosjektet ble vunnet i samarbeid med arkitektkontorene Ottar Arkitekter AS og Arkitektkontoret Kvadrat AS.

Landskapsarkitekt er Grindaker AS, mens all teknisk rådgiving ivaretas av Sweco Norge AS.

Byggestart er forventet sommeren 2012, og prosjektet ferdigstilles 2014/2015.