"Det gylne sagblad" til Gilje Door AS

På Landsmøtet i Norske Trevarefabrikkers Landsforbund - NTL i Fredrikstad 10. juni ble Gilje Door AS på Moi, tildelt "Det Gylne Sagblad", som bevis på at de ble Årets bedrift 2010 i norsk trevareindustri.

Norsk Trevare

Medlemsbedriftene i Norske Trevarefabrikkers Landsforbund besluttet på årsmøtet den 10. juni 2011 at man skifter navn til Norsk Trevare. Bransjeorganisasjonen har som visjon at den skal forenkle og berike medlemmenes hverdag, og en i den sammenheng var en forenkling av navnet noe som medlemmene på årsmøtet enstemmig gikk inn for.

Ved å innføre nytt navn slipper man også forvekslingen med forkortelsen NTL som jo brukes også av andre organisasjoner.

"Det Gylne Sagblad» deles ut til den bedriften som har utrettet noe som kan være til eksempel til etterfølgelse for andre bedrifter i bransjen. Den kan ha utmerket seg innen markedsføring, teknologi, produksjonsstyring, opplæring, utvikling av mennesker, produkter eksport eller samarbeid.

Gilje Door AS, Moi (tidl. Nordoor AS)

Bedriften Nordoor AS ble etablert i august 1992.

Bedriften er i dag den desidert største norske produsent av ytterdører og ytterdørselementer, og produserte mer enn 16.000 dører det siste året.

Bedriften har i dag drøyt 50 ansatte og omsetningen i 2010 var på 76,8 millioner kroner.

Juryen som står bak tildelingen har vurdert seks ulike kriterier, og gitt følgende begrunnelse.

1. Markedsføring, har funnet nye og utradisjonelle veier.

Bedriften er ikke redd for å tenke nye tanker ved materialvalg og valg av løsninger hvor tradisjonelle materialer i tre kombineres med andre materialer som aluminium, plast etc. for å komme inn på nye markeder med nye produkter. De har satset sterkt på utvikling av komposittmateriale for å overleve og vært i forkant ved produksjon av ytterdører.

2. Vært i forkant når det gjelder teknologisk utvikling, produksjonsstyring el.

Bedriften har de siste årene jobbet målbevisst for å være i fremste rekke innen ytterdørsproduksjon i Norge. Dette har medført omfattende automatiseringer, og de har tatt i bruk avansert teknologi for å nå sine ambisiøse mål, og oppnådd gode resultater. Bedriften har tatt i bruk CNC-styrte maskiner i en stor grad i produksjonen, noe som har økt produksjonskapasiteten kraftig, og samtidig økt kvaliteten i produksjonsfasen.

Bedriften har i de siste årene investert i et meget avansert overflatebehandlings-anlegg, noe som har fjernet den flaskehalsen som overflatebehandlingen ofte er i trevarebedrifter. I tillegg har de investert i en avansert lim linje, og ytterligere økt kvaliteten i viktige ledd i produksjonen. Overflatebehandlingen skjer gjennom en avansert helautomatisk robotisert produksjonslinje.

3. Vært et eksempel når det gjelder utvikling og opplæring av mennesker i bedriften.

I og med sine investeringer innen automatisering har de måtte utvikle sine ansatte fra å være trevaresnekkere til å bli eksperter innen automatisering.

4. Har utmerket seg når det gjelder produktutvikling.

Bedriften har vist evne og vilje til å møte hurtige endringer i produkter og markeder, med en organisasjon og ikke minst en produksjon som takler raske endringer, grunnet utstrakt bruk av teknologi, og samtidig tatt vare på den menneskelige ressurs gjennom opplæring og utvikling på alle plan i bedriften. De benytter en kompakt laminert plate i front på dørene som er helt vannbestandig. Ingen andre her i landet gjør dette. Det er nå slutt på reklamasjoner på grunn av fuktighet.

5. Gjort en innsats når det gjelder samarbeid, omstilling el.

Bedriften har en ledelse og medarbeidere som evner å tenke nytt i så vel produksjons- sammenheng som produktspekter, og som ser mulighetene som ny og avansert teknologi gir bedriften i dag. Ledelsen har evnet å holde bedriften helt i forkant av den teknologiske utvikling innen vår bransje, og står i dag frem som en særdeles omstillingsdyktig bedrift. Bedriften er åpen.

6. Har gjort en innsats på eksportmarkedet.

Bedriften har en eksport på ca. 25 %, noe som er et resultat av en målbevisst satsing på kvalitet i alle ledd, og at bedriften har vært leveringsdyktige i et marked, som er i stadig forandring. Gilje Door AS er den eneste norske ytterdørprodusentene som har eksport i dag.