Skretting utvider i Averøy

Fiskeforprodusenten Skretting utvider fabrikken i Aerøy på Nordmøre nok en gang. Nå skal det investeres 216 millioner kroner. Byggestart blir i juni.

Hovedkontoret til Skretting ligger i Stavanger. I 2009 omsatte konsernet for 4,2 milliarder kroner. Fabrikken i Averøy produserer 20 % av alt fiskefor som lages i Norge. I fjor produserte fabrikken 220 000 tonn og omsatte for 2,3 milliarder kroner. Nå er målet å øke produksjonen til 270 000 tonn.

På hjemmesiden leser vi at eierne, Nutreco, skal investere EUR 27 millioner kroner til oppgradering av Skrettings fiskefôrfabrikk på Averøy i Møre og Romsdal. Investeringen i Averøy-anlegget består av en oppgradering av formalingsanlegget, ny inntakslinje og utvidelse av både lagringskapasitet og driftslokaler. Investeringen gjøres for at Skretting skal kunne møte fremtidig etterspørsel etter fôr av høy kvalitet til laks, og opprettholde sin ledende posisjon i Norge. Det norske fiskefôrmarkedet har i gjennomsnitt vokst med 8 prosent hvert år fra 2006 til 2010.

Vekst i havbruksnæringen

- Denne investeringen viser at vi gjør vår del for å bidra til veksten i den norske oppdrettsnæringen, og for å opprettholde vår ledende posisjon i markedet for fiskefôr. Veksten i næringen ventes å fortsette i høyt tempo i de kommende årene, særlig når det gjelder laksefôr. Oppgraderingen av anlegget gjør at vi kan dra full nytte av fordelene ved vår unike MicroBalanceTM-teknologi, en teknologi som gjør oss i stand til å erstatte begrensede marine råvarer med mer bærekraftige vegetabilske alternativer, sier Knut Nesse, Chief Operating Officer Aquaculture i Nutreco og øverste leder for Skretting Group.

Øker kapasiteten

Produksjonskapasiteten ved Averøy-fabrikken vil med denne investeringen økes med 20.000 tonn i første omgang. Skretting har til hensikt å investere i ytterligere kapasitetsutvidelser på Averøy i nær framtid, basert på den forventede veksten i markedet.