Ja til skipstunnel

Vi har fulgt diskusjonen om prosjektet Stad skipstunnel i en generasjon. Vi mener at dette er et godt prosjekt som kan gi utrolige synergier. I tillegg vil det gjøre mye for sikkerheten. Det å seile rundt Stad kan være nervepirrende, ja, for mange har det også vært skjebnesvangert. En slik skipstunnel vil også være en utrolig turistattraksjon. Som alltid er det stor sprik i regjeringen. Spesielt er det stor uenighet mellom SV og SP.

Folk langs kysten er meget fortørnet på Kystverket som nok en gang har vendt tommelen ned for den 1 800 meter lange tunnelen. Det har tydeligvis gledet SV-erne i den rødgrønne regjeringen. Skipstunnelen ligger i Nasjonal Transportplan. I Arbeiderpartiet er man opptatt av om prosjektet er samfunnsmessig lønnsomt eller ikke. Når Stortinget får saken er fortsatt uvisst. Vi mener at her må man se på lønnsomheten i et større perspektiv.

For anleggs-Norge ville en slik skipstunnel bli uhyre interessant, og lykkes man med et slikt prosjekt åpnes det også for tilsvarende prosjekter andre steder.