Avinor sier ja til ny OSL-terminal

Konsernstyret i Avinor AS har i møte i dag vedtatt utbyggingsprosjektet for økt terminalkapasitet ved Oslo lufthavn, Gardermoen (OSL).

Vedtaket er fattet med basis i konsesjon gitt av Samferdselsdepartementet 22. desember 2010.

OSL har siden åpningen i oktober 1998 hatt sterk trafikkvekst, og har etter vel 12 års drift en trafikkmengde på ca. 19 millioner passasjerer. OSL har derved godt passert den trafikk-mengden lufthavnen opprinnelig var dimensjonert for, og må derfor utvides og videreutvikles for å sikre et effektivt og samfunnsøkonomisk godt transportsystem for innenriks og utenriks personreiser i Norge.

Det prosjektet som det er gitt klarsignal for nå, omfatter en kapasitetsutvidelse til 28 millioner passasjerer per år. Det er også planlagt en fase 2 av prosjektet som omfatter en videre utvidelse opp til 35 millioner passasjerer per år. 35 millioner passasjerer per år er vurdert å være den maksimale trafikkmengden dagens to rullebaner kan håndtere

Igangsettelse av fase 2 er avhengig av regjeringens godkjenning. Med gjeldende trafikkprognoser forventes fase 2 igangsatt omkring 2023.

Den nye utvidede terminalen skal være driftsklar sommeren 2017.

Totalrammen for et ferdig prosjekt i 2017 er ca. 12,5 milliarder kroner.