Permanente gasskraftverk MÅ komme

Nå er det på tide at dobbeltmoralen blant norske politikere tar slutt. Det må bygges permanente gasskraftverk nå – og det til tross for at man ikke har fått på plass det oppskrytte månelandingsprosjektet til statsministeren. Uansett er gasskraft mye mer miljøvennlig en sterkt forurensende kullkraft i utlandet som også bidrar til elektrisitetsforsyningen til Norge i denne bitende kulden. Og kulden synes å fortsette. Vinteren 2011 kan bli like hard som vinteren 2010.

Det at ikke politikerne tar inn over seg at vi tydelig er inne i en periode med tøffere vintre, er merkelig. Men de har vel latt seg forlede av alle de fagfolkene som har snakket om grønne vintre. Nå må de samme politikerne snart si ja til oppstart av de mobile gasskraftverkene som kan forhindre at strømprisene igjen løper løpsk, i alle fall i Midt-Norge. Skjønt prisene begynner nå å bli høye nok for alle.

Ellers bør offentlige myndigheter også få på plass energieffektiviseringstiltak som monner. De kan starte med sine egne bygg, men skal det bli skikkelig trøkk må det også innføres støtteordninger slik at også privat næringsliv og vanlige boligeiere kan forsere arbeidet med å tilleggsisolere sine bygg.

Den ensidige fokuseringen på CO2 har vært helt ødeleggende for beslutningsevnen blant de styrende politikere. Nå må de konsentrere seg på å få på plass tiltak som virker for å få ned energibruken.

I tillegg til gasskraftverk må vi også fortsette arbeidet med å bygge ut og fornye den reneste kraften vi har, nemlig norsk vannkraft. Vannkraften har vært en velsignelse for landet - og den har gitt oss store konkurransefordeler. Det kan det også gi oss i fremtiden.

Det som nå skjer i kraftmarked, bør vel også være en vekker for alle dem som er i mot enhver kraftlinje her i landet.