− Vi er langt fra målet

Forbundsleder Arve Bakke i Fellesforbundet innledet konferansen om sosial dumping. Forbundet gjorde opp status og trakk opp noen linjer videre i jobben med å gjøre arbeidslivet trygt for sosial dumping og skattesnyteri.

− På tross av det arbeidet som Fellesforbundet utfører gjennom sine tillitsvalgte, partene i arbeidslivet og myndighetenes bidrag gjennom lov og forskrifter har vi langt igjen, sa Arve Bakke innledningen fra talerstolen.

Konferansen samlet torsdag et 60-talls tillitsvalgte fra hele landet i Fellesforbundets lokaler i Oslo. At arbeidet som gjøres er et forsøk på å beskytte kun norske arbeidstakere ville han ikke være med på.

− Vi skal ikke bygge et avtale- eller lovverk for å beskytte den norske nordmannen. Vi skal utvikle lover og avtaler som skal bidra til å beskytte og ivareta lønns- og arbeidsvilkår for alle som jobber i Norge, uavhengig av nasjonalitet. Fellesforbundet skal knytte til seg og organisere arbeidstakere innenfor vår bransje, uansett nasjonalitet, poengterer Bakke til Byggeindustrien.

Det er store utfordringer?

− Ja, det krever hard jobbing. Jeg er overbevist om at et treparts samarbeid, med både arbeidstakerorganisasjonene, arbeidsgiverne og myndighetene, må til i sterkere grad. Fellesforbundet må jobbe sterkere for å få til avtaler med arbeidsgiverne. Få en forståelse for at de også har en interesse for det gode arbeidsliv i Norge. Ellers vil lønns- og avtalevilkårene være en konkurransefaktor som vi ri arbeidsgiverne som en mare, avslutter Bakke.