Peab kjøper TVE

Peab kjøper Telemark Vestfold Entreprenør AS og deler av Telemark Vestfold Utvikling AS.

Peab kjøper 91 prosent av aksjene i Telemark Vestfold Entreprenør AS (TVE), som er lokalisert i Skien i Telemark. Kjøpet i TVE inkluderer også det heleide datterselskapet Hus og hyttebygg AS (HUH). Peab kjøper videre ca 1/3 av aksjene i Telemark Vestfold Utvikling AS (TVU).

TVE utfører alle entrepriseformer innenfor offentlig og privat sektor og er blant annet kjent som en betydelig boligbygger som i senere tid også har oppført store næringsbygg.

HUH ble etablert som datterselskap av TVE 1. oktober 2006 og er en videreføring av husavdelingen i tidligere Hus og Hyttebygg A/S. Firmaet er forhandler for Nordbohus og satser på eneboliger og mindre boligprosjekter.

Selskapene har samlet ca. 110 medarbeidere og omsetter for ca 250 mill kr.

Telemark Vestfold Utvikling as (TVU) ble etablert i oktober 2004. Selskapet utvikler tomteområder for ulike formål, som næringsbygg og boliger ved hjelp av sine søsterbedrifter. Prosjektene selges deretter innen både det offentlige og private markedet.

- Kjøpet av TVE og TVU er en del av Peabs overordnede strategi i Norge, sier regionsdirektør Jon Andersen i Peab. - Sammen med eksisterende virksomhet i Buskerud og Vestfold gjør oppkjøpet Peab til en komplett og betydelig aktør på vestsiden av Oslofjorden. TVE og TVU passer inn i Peabs virksomhet både strukturelt og kulturelt. Dette er veldrevne selskaper med velfungerende organisasjoner og vi har sammenfallende verdigrunnlag, sier Jon Andersen.

- På grunn av et forestående generasjonsskifte er det nødvendig å finne nye eiere til selskapene. Vi valgte å gå i forhandlinger med Peab fordi vi anser selskapet som en langsiktig, solid og industriell eier som kan tilføre organisasjonen kapasitet og kompetanse, sier styreleder Stein Jaran Fredriksen i TVE og TVU.

Ledende ansatte i TVE vil fortsatt inneha en minoritetsaksjepost. Kjetil Runningen vil fortsette som daglig leder i TVE, og ledergruppen vil bestå i dagens form.

Gjennomføringen av kjøpet er avhengig av godkjennelse av Konkurransetilsynet.