Trondheim-kjøp godkjent

Et enstemmig bystyre Trondheim har godkjent å selge Holtermanns veg 1 til Entra Eiendom. Entra skal utvikle eiendommen med bygg som holder en høy miljøstandard.

Entra kjøper eiendommen som også omfatter Holtermanns veg 13 og Klokker Lassens vei 2 samt noe veigrunn, for 91 millioner kroner. Seks potensielle kjøpere meldte sin interesse da Trondheim kommune la eiendommen ut for salg. Tre la inn bud. Entra fikk tilslaget. Bystyret godkjente å selge til Entra den 23. september 2010.

Utviklingsprosjekt
Holtermanns veg er et utviklingsprosjekt. På tomten som er 10,7 mål, står det i dag et tomt kontorbygg fra 1969, kjent som TEAB-bygget. Bygget på 12.500 kvadratmeter er ikke egnet for rehabilitering, også tre mindre trehus på tomten skal rives.

I følge reguleringsplanen som ble vedtatt høsten 2009, kan eiendommen utvikles med rundt 34.000 kvadratmeter over bakken og rundt 18.000 kvadratmeter under bakken.

Attraktiv beliggenhet
- Vi gleder oss til å starte planleggingen av et det viktige utviklingsprosjektet i tilknytning til Trondheim sentrum. Det er en egen bussholdeplass på eiendommen som også ligger ved Trondheims hovedtrase for sykkel og er nær jernbane. Godt kollektivtilbud er en viktig forutsetning for Entras satsing på miljøriktige prosjekter, sier regiondirektør Karl Fredrik Torp i Entra Eiendom.

Trondheim er et av Entras strategiske satsingsområder.

-Eiendommen ligger sentralt i forhold til attraktive kunnskapsmiljøer med NTNU, St. Olavs Hospital og Høgskolen i Sør-Trøndelag som nærmeste naboer, sier Torp.