Klart for nytt verksted

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Bjørn Bygg AS om bygging av nytt verksted for vedlikehold av stridsvogner på Setermoen. Kontrakten har en verdi på nærmere 60 millioner kroner.

Den nye delen av Setermoen tekniske verksted blir om lag 2500 kvadratmeter inkludert delelager. Verkstedet tilpasses spesielt til Hærens tyngste kjøretøyer, stridsvognen Leopard 2 som er stasjonert bare på Rena og Setermoen.

- Dette er stort og tungt materiell som er for store for dagens verksted. Det nye bygget vil ha en rekke kraftige og robuste løsninger for å sikre et godt vedlikehold, sier prosjektleder Tor Arne Fagerheim i Forsvarsbygg.

Sikkerhet
De ansatte på verkstedet ser fram til nybygget står ferdig.

- Vi har jobbet under vanskelige forhold, med mange midlertidige løsninger. Vi ser fram til at nybygget står ferdig. Det vil bli svært viktig også med tanke på HMS – helse, miljø og sikkerhet – for våre ansatte, sier fungerende verkstedsjef Johnny Brattbakk.

- Planleggingen av dette har dessverre tatt en del tid fordi det underveis var usikkert hvordan vedlikeholdet skulle organiseres. Vi ser nå fram til at bygget står ferdig, sier Torbjørn Bredal-Thorsen i Hæren.

Raskt
Forsvarsbygg fikk inn ni tilbud i konkurransen fra både lokale, regionale og nasjonale entreprenører.

- Vi merker at det er stor konkurranse om oppdragene. Det er vi selvfølgelig fornøyd med. Vi har gode erfaringer med Bjørn Bygg i andre store oppdrag og ser fram til å samarbeide med dem i et nytt prosjekt, sier regionssjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg.

- Vi er glad for å ha nådd opp i konkurransen. Vi setter pris på Forsvarsbygg som en profesjonell og forutsigbar byggherre og gleder oss til å komme i gang, sier direktør Arild Østgård i Bjørn Bygg.

Arbeidet med det nye verkstedet starter umiddelbart og det er planlagt ferdig i mars 2012.

– Bjørn Bygg har imidlertid varslet at dette kan skje noe raskere, så det er ikke umulig at vi kan være ferdig allerede utpå høsten neste år, sier prosjektleder Tor Arne Fagerheim i Forsvarsbygg.