Idrettshall totalskadd i brann i Vennesla

Politiet leter etter en brannstifter etter at Øvrehallen i Vennesla i Aust-Agder ble totalskadd i brann torsdag morgen og et bankbygg i nærheten ble påtent.

Brannen i Øvrehallen ble meldt klokka 5.42 torsdag morgen. Ved 10-tiden hadde brannvesenet kontroll over flammene, men det pågikk et vanskelig etterslokkingsarbeid.

– Temperaturen er svært høy, det er altfor varmt til å gå inn i bygget. Vi må vente med å lete etter spor og få oversikt over skadene. Men hallen er totalskadd, det er helt sikkert, sier lensmann Arne Sundvoll til NTB.

Idrettshallen ligger like ved en skole og et idrettsanlegg, og en SFO-bygning like ved kan også ha fått vann- og røykskader.

Om lag 1 kilometer fra Øvrehallen avverget brannvesenet en annen brann klokka 00.42 natt til torsdag. Da ble det meldt at det brant i Plussbanks lokaler i et bygg hvor det også er en butikk.

– Alt tyder på at den brannen var påsatt. Det var puttet gjenstander under bordkledningen, og slikt tar ikke fyr av seg selv. Ingen personer er derimot pågrepet, sa operasjonsleder i Agder politidistrikt, Kåre Grønning, til fvn.no torsdag morgen.

Politiet vet ikke om det var folk i Øvrehallen før brannen.

– Men i leiligheten over Plussbank bor det folk, så den brannen kunne blitt svært alvorlig, sier lensmann Arne Sundvoll.

Politiet avhører nå noen ungdommer som satt i nærheten av idrettshallen onsdag kveld, uten at disse foreløpig er mistenkt for å ha noe med brannen å gjøre.