YIT overtar Haug og Ruud AS

YIT overtar entreprenørselskapet Haug og Ruud AS fra 1. juni 2010.

- Som Norges største totalleverandør av tekniske bygginstallasjoner har vi også som mål å bli den største og ledende aktøren i det lokale markedet innen alle våre fag. Med oppkjøpet av det Lillehammer-baserte selskapet Haug og Ruud AS er vi kommet enda et skritt nærmere målsettingen for distriktet Hedmark og Oppland. Haug og Ruud AS besitter tung kompetanse innen varme, ventilasjon og sanitærarbeider samt alle typer blikkenslager og beslagsarbeider. Bedriften har en utstrakt virksomhet innen disse fagområdene både mot prosjekt- og servicemarkedet. Haug og Ruud AS vil dermed komplettere YITs kompetanse ved avdelingene på Hamar, Gjøvik og Kongsvinger, sier direktør Hans-Jakob Epland i YIT.

Haug og Ruud AS har en årlig omsetning på rundt 50 millioner kroner med 42 ansatte, og vil inntil videre fortsette som eget selskap, og dermed som et datterselskap av YIT i Norge. Odd Haugen og Steinar Siljehaug fortsetter som bedriftens ledelse.

YIT har gjennomført en rekke oppkjøp av mindre og mellomstore bedrifter rundt omkring i landet de senere årene.

- Bedriften Haug og Ruud AS har hatt en god utvikling. For å utvikle bedriften videre mot et større marked som en teknisk entreprenør, er vi avhengig av å være en del av et stort konsern med tverrfaglig bredde og kompetanse samt større muligheter for utvikling av våre medarbeidere, sier daglig leder Odd Haugen som bakgrunn for salget.

Epland understreker at YIT i Hedmark og Oppland nå fremstår som en komplett leverandør av alle tekniske bygginstallasjoner omfattende elektro, ventilasjon, rør, blikkenslager, automasjon, IKT, AV, sikkerhet, byggteknisk service og eiendomsforvaltning.

- Dermed har vi en stor konkurransefordel ved at vi kan ta på oss totalentrepriser hvor alle installasjoner er nøye tilpasset hverandre. Ikke minst i forhold til energisparing er dette viktig, sier han.