Vil ha lik behandling etter bompengefritak i Trondheim

Departementet har godkjent bompengefritak for husstander i Trondheim som må passere for å komme seg til skole og barnehage. Opposisjonen mener dette må tillates også i andre byer.

Samferdselsdepartementet godkjente denne uken fritak for bompengeinnkreving for visse boligområder på Klett og Være i Trondheim, etter søknad fra kommunen, meldte Statens vegvesen torsdag.

To kjøretøy per husstand får fri passering på bomstasjonen nærmest boligen, for at de skal nå skole, barnehage og andre servicefunksjoner. Leder Knut Arild Hareide (KrF) i transport- og kommunikasjonskomiteen er positiv til avgjørelsen, skriver Aftenposten.no.

– Jeg håper imidlertid departementet forstår konsekvensen av dette vedtaket. Prinsippet må i så fall gjelde for områder i andre store byer også, gitt at de søker om lignende fritak, sier han.

Hareide og Frps Bård Hoksrud forventer nå en rekke henvendelser til Vegvesenet og departementet fra andre byer med samme problemstilling.

– Denne byen er jo de rødgrønnes utstillingsvindu, og jeg forutsetter at dette prinsippet må gjelde overalt. Det kan ikke kun være der de rødgrønne styrer, sier Hoksrud.