Lys betong til tennishall

Lys betong finner stadig nye anvendelsesområder. Unicon Bergen leverer i disse dager 300 kubikk hvit betong til innvendige vegger i en privat tennishall, skriver unicon.no.

Bruk av lys betong gir et pent og slitesterkt resultat, men stiller svært strenge krav både til produsent og utførende entreprenør.

– Råvarene må være av ypperste kvalitet, og produksjonsutstyret må være særdeles godt rengjort før oppstart. Utførende entreprenør stilles også overfor spesielle utfordringer. Det kreves ekstra oppmerksomhet i utførelsesprosessen for å oppnå et optimalt resultat. Alt fra rene hansker, støvler og vibrator til ren og rustfri forskaling, er av stor betydning, forteller salgsleder Runar Aas i Unicon Bergen, som produserer og leverer betongen.

– I oppstartfasen hadde vi i tillegg minusgrader i luften og stort snøfall, så det har ikke manglet på utfordringer, legger han til.

Utførende entreprenør har i forkant vært i møte hos Unicon Bergen og gått gjennom prosjektet fra A til Å sammen med Unicons produksjonsleder og teknolog. På støpedagene stiller Unicon Bergen på byggeplassen og overvåker betongkvaliteten og justerer lasset om nødvendig.

– På første støpedag var også arkitekt for prosjektet til stede. Han var imponert over oppfølgingen fra Unicon. Det gleder oss stort! sier Runar Aas. Betongarbeidene skal være ferdig i april.