Nybygd kirke innflyttingsklar

I sommer og høst har Statens vegvesen bygd kirkebygg på Lademoen i Trondheim. Nå er den ferdig, og mangler bare de som skal flytte inn.

For å få plass til å bygge betongtunnel gjennom Møllenberg i Trondheim, må murbygget til den Nyapostoliske kirken rives. Den skal senere bygges opp igjen på akkurat samme plass, men imens skal menigheten holde hus i det nybygde kirkebygget på Lademoen. De flytter inn i begynnelsen av februar.

Kirkebygget ligger i Anders Buens gate 9, like ved gamle Lademoen kirke. Utsikten fra terrassen er dermed upåklagelig med sikt rett på steinkirka og Innherredsvegen. Det er entreprenøren Grunnarbeid som har bygd kirkebygget. Halvparten av bygget er i to etasjer, mens resten er en sal med stor høyde under taket. Ytterveggene er delvis i mur og delvis dekt med prodema-plater som er enkle å holde ved like.

Når Strindheimtunnelen er ferdig i 2014 skal det bygges en identisk murkirke som den som blir revet på Møllenberg, og menigheten får tilbake sitt gamle kirkebygg. Bygget på Lademoen blir omgjort til annen bruk etter at den har gjort nytte som midlertidig kirke i om lag 5 år.

Se flere bilder på vegvesen.no

http://www.vegvesen.no/Om+Statens+vegvesen/Media/Siste+nyheter/Vis?key=119031