Alt-i-ett dag/natt-kamera

Bosch Secutiry Systems lanserer et nytt alt-i-ett ”Infrared Imager” kamera for overvåking utendørs, dag og natt, over lange avstander.

ZX55 og ZX55-IP benytter Boschs proprietære infrarødteknologi, for bildeopptak om natten, med høy oppløsning og lav støy, på avstand opptil 300 meter. En kraftig 9–90 mm IR-korrigert linse eliminerer fokusskift og IR-bleed. Dette sikrer uovertruffen innfanging av bilder, på lang avstand, og sørger for det høyest mulige nivå av beskyttelse døgnet rundt, sju dager i uken.

ZX55-IP benytter i tillegg en kraftig innebygget prosessor for Intelligent Video-Analyse (IVA) for å overvåke aktiviteten på stedet og varsle om brukerdefinerte hendelser, som for eksempel alarmer. ZX55-IP innbefatter en tre-strøms video-enkoder med høy ytelse, som er i stand til å levere MPEG-4 og MJPEG video over IP, ved 30 fps (rammer per sekund) og full oppløsning. Denne tre-strøms enkoderen muliggjør også å kunne betrakte video med høy oppløsning, samt høyeffektiv lagring.

Kameraet kan levere avstandsovervåking på klassifiserings- og gjenkjenningsnivå, og identifiseringsnivå ved 100 meters avstand – noe som gjør operatørene i stand til å kunne skjelne ulike ansiktstrekk. Dette nivået av detaljrikdom i bildet gir brukerne den informasjonen de trenger for å foreta viktige sikkerhetsmessige avgjørelser for kritisk overvåking, slik som kringvern (”perimeter”) og overvåking av ulike tjenester, transport og kritiske eiendeler.

Kameraet er klassifisert i henhold til IP68/NEMA4 for utendørs drift under de mest ekstreme værforhold. Det robuste, forseglede kamerahuset kan motstå vindbelastning på opptil 250 km/t. Solskjermene på topp og sider reflekterer varme, ved den type bruksområder som utsetter kameraet for intenst direkte sollys. En intern gjennomstrømningsventil sørger for en luftstrøm som direkte kjøler ned denne avanserte enheten og sørger for senket intern temperatur.