Ny klagerunde om Snøheim turisthytte

Den planlagte utbyggingen av Snøheim turisthytte på Dovrefjell er stadig omstridt og er nå gjenstand for enda en runde med klagebehandling.

Den Norske Turistforening ved DNT Oslo og Omegn har tidligere fått tillatelse fra Dovrefjellrådet – forvaltningsorganet for Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark – til å ta i bruk og bygge ut denne turisthytta ved foten av Snøhetta, etter at Forsvarets skytefelt er avviklet.

Snøhetta og Knutshø villreinnemnd og organisasjonen Bevar Dovrefjell mellom istidene har klaget på vedtaket fordi Turistforeningens planer hevdes å være til skade for villreinstammen i området. DNT Oslo og Omegn har også klaget, på grunn av de strenge vilkårene som er satt for driften av turisthytta.

Direktoratet for naturforvaltning (DN) er klageinstans. Men DN vil ikke behandle klagen. «Omstendighetene tatt i betraktning finner vi det riktig å oversende saken til Miljøverndepartementet for klagebehandling», skriver DN i et brev til departementet.

Direktør Janne Sollie i DN sier til NTB at årsaken til at klagebehandlingen overlates til Miljøverndepartementet er at «dette har så mye med politikk å gjøre, og ikke så mye med fag».