Statsbygg-pris til NTNU-studenter

Statsbyggs studentpris for fremragende arkitektur ble torsdag tildelt Ingrid Neeraas Dahl og Christoffer Imislund. Juryen falt for deres oppgave ”815 m.o.h.”

To ganger i året deler Statsbygg ut sin studentpris for fremragende arkitektur på NTNU i Trondheim. Prisen ble første gangen delt ut i oktober 2008 og deles nå ut for tredje gang. Prisen som er på 15.000 kroner og kan vinnes av studenter på masternivå ved Fakultet for arkitektur og billedkunst. Den tildeles ett eller flere studentprosjekter.

Nyskapende

- Gjennom prisen ønsker Statsbygg å stimulere student- og fagmiljøene til høyere kvalitet. Formålet er å premiere eksperimentelle og nyskapende studier av arkitektur blant fremtidens arkitekter. I evalueringen er det lagt vekt på kvalitet og formmessig klarhet - med tanke på identitet, funksjonalitet og estetisk verdi, sier direktør i faglig ressurssenter i Statsbygg, Stig Pettersen

Juryens begrunnelse

Om oppgaven ”815 m.o.h.” utarbeidet av prisvinnerne Ingrid Neeraas Dahl og Christoffer Imislund, sier juryen:

”Oppgaven har en visjon om å bruke arkitektur som bindeledd mellom mennesker og natur. Dette har prisvinnerne klart å illustrere på en nyskapende og eksperimentell måte ved hjelp av et klart manifest, omfattende observasjoner i fjellområdet og spektakulære forsøksbygg i målestokk 1:1. Byggverkene er plassert på storslagne utsiktspunkter mot Litldalen og Sunndalsfjellene. ”Lyene” gir beskyttelse mot vær og vind og kan benyttes som rasteplasser eller primitive overnattingssteder, der mennesker kan oppleve enkel arkitektur i storslagen naturen.”