COWI kjøper svenske FB

COWI har inngått avtale om å kjøpe det svenske rådgiverfirmaet Flygfältsbyrån (FB).

Sammen med COWIs nåværende svenske selskap, COWI AB, vil FB utgjøre COWIs sjette region, COWI Sverige.

Etter overtakelsen av FB vil COWI konsern ha ca 6000 medarbeidere.
FB har i overkant av 750 medarbeidere, med hovedkontor i Gøteborg og 8 kontorsteder i Syd-Sverige. I Norge har FB kontor i Fredrikstad.

Administrerende direktør i COWI Norge, Christian Nørgaard Madsen, er svært fornøyd.

- For region Norge betyr kjøpet av FB en vesentlig styrking av vår kompetanse og kapasitet innen industri, olje og gass, samt kartmarkedet. I tråd med vår strategi, startet vi posisjoneringen innen disse områdene med kjøpet av OptiKon i 2007. Sammen med deleide ComputIT og resten av COWI konsern, tilbyr vi markedet et bredt spekter av tjenester, gjerne ved å sette sammen team fra ulike deler av organisasjonen.

Administrerende direktør Jørn Christen Johnsen ved FBs Fredrikstad-kontor, ser fram til å være med å styrke COWIs industrikompetanse i Norge.

Stein Eriksen leder COWI Norges avdeling for informasjonssystemer, som også inkluderer kart- og kartrelaterte produkter. Også han er svært fornøyd med å få FBs medarbeidere på laget.

- Med deres supplerende kompetanse innen fagområdet, kan vi nå tilby en komplett produksjonslinje. Dette betyr en betydelig styrking av vår markedsposisjon.