Enova-søknadene strømmer inn

Kommunene rundt om i landet har søkt om 950 millioner kroner til energitiltak i forbindelse med regjeringens økonomiske tiltakspakke.

Til nå har 56 kommuner og fylkeskommuner søkt om støtte for til sammen 950 millioner kroner fra Enova, skriver Kommunal Rapport.

- Det er formidabelt. Vi har fått 1,2 milliarder kroner totalt som vi skal fordele, og søknadene er nesten oppe i den summen. Det er ut til at vi har truffet spikeren på hodet, sier Håvard Solem, områdeleder for bolig, bygg og anlegg i Enova.

Det er blitt laget en foreløpig fordeling av midlene som skal deles ut. 400 millioner skal gå til energieffektivisering i offentlige bygg. De øvrige midlene skal brukes til blant annet miljøvennlig varme og vindkraft.

Men på grunn av den store interessen for midler til tiltak i offentlige bygg, kan det endelige resultatet bli annerledes. Enova har ikke begynt å behandle søknadene som er kommet inn ennå.

- At det vil bli konkurranse om pengene er helt klart. Hvordan vi skal fordele dem er nøtten vi må i gang med å knekke nå. Vi regner med å ha fordelt midlene i løpet av april, sier Solem.