Hydro kutter stillinger

Etter store og mange kutt i Norsk Hydros produksjon, har innsparingene også nådd stab og administrasjon. Selskapet kutter trolig 250-300 stillinger.

Norsk Hydro vil kutte stabs- og administrasjonskostnadene med 700-800 millioner kroner sammenlignet med 2008. Dette betyr at opptil 300 stillinger vil gå tapt.

- Vi gjør det for å tilpasse oss et vanskelig marked. Til nå har vi foretatt produksjonskutt, men turen har kommet til også å se på stabs- og administrasjonskostnadene. Når vi ser at krisen nok blir langvarig, må vi gjøre andre, og mer langsiktige, grep, sier pressekontakt i Norsk Hydro, Tone Dahle, til NTB.

Flest i Oslo
Arbeidsplassene som nå kuttes, er spredt på flere steder og land, men hovedvekten er i Oslo-området, forteller Dahle.

Redusert aktivitetsnivå internt, og dermed lavere bemanningsnivå, står for 60 prosent av innsparingene. Resten av kuttene er knyttet til eksterne kostnader for tjenester og konsulenter, melder Norsk Hydro i en pressemelding.
De fleste innsparingene er ventet å være i full effekt fra første kvartal 2010, mens andre vil ta lengre tid.

Bemanningsreduksjon
Hydro har tidligere varslet en bemanningsreduksjon på om lag 900 stillinger i forbindelse med produksjonskutt av primæraluminium. Og gjennom produksjonstilpasninger i Aluminium Produkter vil bemanningen være redusert med 2.200 ved utgangen av 2009 sammenlignet med midten av 2008, skriver Norsk Hydro.

Selskapet varsler at de også vil vurdere ytterligere forbedringstiltak.