Mindre asfalt i 2008

Asfaltprodusentene fikk seg en liten nedtur i 2008.

Det var ikke mye som tydet på nedgang etter første halvår av 2008. Asfaltentreprenørenes Forenings (AEF) statistikk viste da at det i de seks første månedene hadde blitt produsert 300 000 tonn mer asfalt i enn i rekordåret 2007. Men i andre halvår begynte også asfaltbransjen å merke nedgangstidene. AEFs administrerende direktør Arne Aaberg kan i dag fortelle at den totale asfaltproduksjonen for 2008 til slutt endte cirka 150 000 tonn under 2007.

- Nedgangen var nok et resultat av en voldsom prisutvikling på bitumen og det gjorde at vegvesenet måtte moderere kontraktene sine for ikke å gå utover de bevilgningene de hadde fått over statsbudsjettet. Siste halvår begynte også asfaltentreprenørene å merke mindre etterspørsel fra det øvrige asfaltmarkedet, sier Arne Aaberg.

I går arrangerte AEF asfaltbransjens HMS-dag. I programmet til denne årlige begivenheten skriver Aaberg at asfaltbransjen antagelig ikke vil bli rammet hardest av finanskrisen. Han tror de mye omtalte tiltakspakkene kan redde asfaltentreprenørene fra å oppleve den store nedgangen.

Allerede denne uken skal AEFs medlemsbedrifter i møte med Statens vegvesen for å drøfte kapasiteten i asfaltbransjen. Aaberg mener møtet er et tegn på at det kan komme noe godt ut av regjeringens varslede krisepakke.