River branntak på Vindern

Et rivningsfirma er torsdag formiddag i gang med å rive deler av taket på næringslokalet som brenner på Vindern i Oslo.

Hensikten er å gjøre det lettere for brannmannskaper å komme til. Samtlige biler fra Oslo brann- og redningsetat er på stedet, opplyser etaten.

- Problemet nå er at brannen lett blusser opp når vi river, sier vakthavende brannsjef Ragnar Kvennodd til NTB. Han sier målet er å få bygningen og området røykfritt i løpet av dagen.

Onsdag kveld deltok over 40 mannskaper fra etaten i slukningsarbeidet i tillegg til 22 brannmannskaper fra nærliggende kommuner. Torsdag formiddag er drøyt 20 brannmannskaper på stedet, ifølge Kvennodd.

Brannen i næringslokalet på Vinderen brøt ut natt til onsdag, og onsdag kveld var det fare for at bygningen ville rase sammen innvendig.

Brannen har spredt seg via etasjeskillere, vegger og loft i den gamle bygningen, og dette har vanskeliggjort slukkingsarbeidet.

Vinderentorget og Vinderensenteret ble tømt for folk og sperret av på grunn av røyken.

Politi og brannvesen har reddet betydelige verdier på brannstedet, blant annet varer fra en gullsmed, datautstyr for nærmere en million kroner og utstyr fra Oslo Fashion Week.

Det som er igjen i bygningen, er trolig ødelagt enten av flammene og av vann fra slukkingen, ifølge brannvesenet. Brannårsaken er foreløpig ukjent, men ifølge politiet kan den ha oppstått i restauranten Jeppes kro.

Næringsbygningen ligger i Slemdalsveien 70 og huser blant annet et parfymeri, en elektrikerforretning og et tannlegekontor.