Velg store prosjekter

Vi er helt enige med dem som mener at større prosjekter gir mer vei og flere togskinner. Vårt inntrykk er at både samferdselsminister og vegdirektør er av samme mening. Så hvorfor ikke velge en slik løsning da. Det betyr ikke at farlige svinger og delstrekninger på veier også i fremtiden må komme frem i køen. Men dette kan skje ved at vedlikeholdsbudsjettet økes radikalt.

Vi ser frem til det statsbudsjettet regjeringen nå skal legge frem. Dersom man ikke følger opp det man har sagt når det gjelder å satse på store prosjekter, blir vi ikke bare vonbroten og skuffa, men da er vår tillit til denne regjeringen borte. Det er valgår, og vi tror at det norske folk da vil gi klar beskjed. Samferdsel betyr nemlig langt mer for folk flest enn det en del personer i det sentrale regjeringsapparat og i byråkratiet er klar over.

Dessverre er det i dag mange særgrupper som har fått alt for stor innflytelse på politikken som føres. Dette er grupperinger som er mot det meste. Vi vet også at mange veistrekninger som burde vært modernisert ikke blir prioritert. Det skyldes ikke mangel på penger eller politisk vilje, men det skyldes at det er bosatt mennesker langs disse veiene som bruker alle muligheter til å stanse en utbygging. Det at det er mange advokater langs en del av disse veistrekningene gjør ikke saken bedre.