Rambøll taus om Fjelltunvegen

Rambøll Norge vil ikke kommentere geologenes antydning om at raset i Fjelltunvegen 31 i Ålesund kunne ha vært unngått. 

Rambølls talsmann i saken, Tom Arne Olsen, som er regiondirektør for Rambøll Norges aktiviteter på Vestlandet, sier til Sunnmørsposten at han har lest rapporten, men at han ikke vil kommentere den til mediene.

Han vil heller ikke kommentere uttalelsene geologene har kommet med til mediene om at en skråstilt leirsleppe i bunnen av fjellet bak Fjelltunvegen 31 sannsynligvis var sterkt medvirkende til at fjellet gled ut – og at denne burde ha vært oppdaget.

– Lett å se
– At det går en leirsleppe bak Fjelltunvegen 31 vil enhver fagmann kunne se. Det er så opplagt geologisk at et trent øye ville ha sett det umiddelbart, sa geolog Tore Valstad onsdag.

Valstad er en av rasekspertene fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) som har undersøkt rasstedet og nabotomtene.

Ålesundsfirmaet Dr.ing. Steinar Trygstad AS hadde ansvaret for prosjektering og selve utførelsen under byggingen av blokken i Fjelltunvegen. I etterkant ble firmaet kjøpt opp av Rambøll Norge AS. De kjøpte også arkitektfirmaet Solheim & Søvik AS, som var ansvarlig søker for byggeprosjektet i Fjelltunvegen.

Gruppe skal undersøke
Ulykken i Fjelltunvegen kostet fem mennesker livet og har utløst materielle kostnader og bergingskostnader for et hundretall millioner kroner.

En egen arbeidsgruppe skal nå undersøke omstendighetene rundt ulykken. Denne gruppen er ennå ikke klar, men informasjonsrådgiver Trond Øvstedal i Justisdepartementet opplyser til NTB at medlemmene i gruppen trolig vil være på plass i neste uke.