Stor 20-årsfest i byggebransjen

Norgeshuskjeden feirer i år 20-årsjubileum med brask og bram på Hell i Stjørdal med bidrag fra trønderkjendisene Åge Aleksandersen, Bjarne Brøndbo og Mini Jakobsen.

Jubileet feires i forbindelse med kjedens årlige kongress som arrangeres kommende helg 18. - 20. april.

- Med 320 påmeldte til både kongress og 20-årsfest ligger det an til å bli en festdag for vår bransje. Vi har lagt opp til en stor markering med konsert, festmiddag og kåringer pluss en del overraskelser underveis, sier daglig leder Dag Runar Båtvik i Norgeshus som også kan melde om rekordstor deltagelse fra både forhandlere og leverandører.

Tradisjon og videreutvikling

Norgeshus har opplevd en jevn og stabil vekst helt siden gründer Dagfinn Båtvik startet opp tegnekontoret sammen med noen samarbeidspartnere for snart 20 år siden. Nå er det sønnen Dag Runar som leder bedriften som har utviklet seg fra å være et lokalt tegnekontor på Melhus, til å bli landets femte største boligprodusent.

- Stabilitet og nøkternhet har preget kjeden gjennom alle år. Heller ikke i nedgangstidene på begynnelsen av nittitallet opplevde vi noen stor krise. Vi har vokst jevnt og trutt, og har hele tiden vært lydhøre til forhandlernes ønsker og behov, og fokusert på å styrke samholdet i kjeden, forteller gründeren Dagfinn Båtvik.

Økende interesse

I 2001 overtok Dag Runar Båtvik ledelsen.

- Jeg har lagt vekt på å ta vare på det som særpreger kjeden. Samtidig har jeg videreutviklet konseptet. Spesielt i de tre siste årene har det skjedd mye. Vi har i fellesskap med forhandlerne jobbet for å styrke kjeden, med blant annet en felles profil for alle kontorene og etablering av egen Norgeshusskole med tilbud om opplæring for alle ansatte i kjeden, sier Dag Runar Båtvik.

- Dette har gitt resultater. Vi har de siste årene registrert en økende interesse fra byggmestere som ønsker å slutte seg til kjeden, fremholder Båtvik som kan opplyse at det bare i fjor ble 14 nye forhandlere med i kjeden som nå teller totalt 113 forhandlere.