Venter økte boligpriser

Stadig flere venter nå at boligprisene der de bor skal være høyere om ett år enn de er nå.

Forventningene til økte priser har ikke vært like sterke siden juni 2007, viser BoligMeteret fra Makrosikt og EiendomsMegler 1.

wBoligMeteret for mars viser at 21 prosent venter høyere, mens 12 prosent venter lavere boligpriser der de bor. Nettotallet blir da 9 som er det høyeste siden juni 2007. I januar var nettotallet negativt og det var svakt positivt i februar. Undersøkelsen viser høyere forventninger både blant de som har planer om å kjøpe bolig kommende 12 måneder og andre uten konkrete kjøpsplaner.

Det er svært få som regner med mye høyere eller mye lavere boligpriser om 12 måneder. De som tror på endring, regner enten med litt lavere eller litt høyere priser om ett år.

– Hvis forbrukerne får rett, betyr det at boligprisene i gjennomsnitt skal være på litt over 25.000 kroner pr kvm målt etter EFFs (Eiendomsmeglerforetakenes forening) boligprisstatistikk, sier daglig leder Hans Petter Skogstad i en kommentar. Pr februar 2008 var boligprisene i Norge i gjennomsnitt på 24.700 kroner.

- Forventningene har trolig økt fordi prisstatistikken til EFF viste oppgang både i januar og i februar, legger Skogstad til.

Makrosikt jobber i disse dager med nye prognoser for boligprisene i 2008-09. Resultater fra dette blir publisert i løpet av uke 15.