Utsatt opera

Oppsetningen av operaen Jorden rundt på 80 dager på den nye operaen i Bjørvika må utsettes. 

For knappe to uker siden valgte Den Norske Opera & Ballett å utsette billettsalget til 18. februar. Bakgrunnen var forsinket ferdigstillelse av det scenetekniske utstyr fra Statsbyggs leverandør. Siden dette har Statsbygg og Operaen hatt en kontinuerlig dialog om situasjonen.

De siste dagene har det blitt klart at leverandøren ikke kan garantere ferdigstillelse og uttesting av deler av det sceneteknisk utstyret i tide. Dermed blir det ikke sikret nok tid til opplæring for det scenetekniske personale. Verken Statsbygg eller Den Norske Opera & Ballett vil utsette Operaens ansatte for den sikkerhetsrisikoen det ville ha medført.

Operaens styre har derfor besluttet at det mest forsvarlige er å utsette urpremieren av Jorden rundt på 80 dager til sesongen 2009/10. Operaen vil i stedet by på en rekke operagallaer på de oppsatte datoene på Jorden rundt på 80 dager, som opprinnelig skulle ha premiere 26. april 2008. Operagallaene vil kreve langt mindre scenetid til prøver og forberedelser enn en ny operaproduksjon, og vil derfor være fullt ut gjennomførbare.

Det er i dag ingen indikasjoner på at ikke åpningsgallaen 12. april og hele det øvrige sesongprogrammet, kan gjennomføres som planlagt.
Første nye operaproduksjon på Hovedscenen blir Don Carlos 20. september.

- Vi planlegger nå en rad med operagallaer med Operaens orkester, kor og solister, og inviterte gjester. Vi beklager sterkt at Jorden rundt på 80 dager blir utsatt til neste sesong, men håper at vi med disse festforestillinger kan by på publikum på et attraktivt operatilbud. Det blir uansett operafest i Bjørvika denne våren, sier operasjef Bjørn Simensen.

- Vi beklager forsinkelsene og er lei oss for at Operaen må gå til det skritt å endre programmet. Men sikkerheten til medarbeidere på scenen må selvsagt være 100 prosent forsvarlig, sier Hilde Nordskogen, direktør i Statsbygg. Nå ønsker vi og leverandøren Bosch Rexroth AS å sette alle krefter inn på å fullføre jobben vår best mulig, understreker hun.