SPDE gjør storkjøp i Danmark

Scandinavian Property Development (SPDE) som forvaltes av Aberdeen Property Investors, har kjøpt et utbyggingsprosjekt i Odense for 462 millioner norske kroner. 

Prosjektet omfatter totalt 111.200 kvm. - Kjøpet er vårt første utenfor Norge. Avtalen er derfor et viktig skritt mot vårt mål om å bli et ledende skandinavisk eiendomsutviklingsselskap, sier administrerende direktør i SPDE og direktør i Aberdeen, Stein Haugbro.

Scandinavian Property Development ble 1. november notert på Oslo Børs. Selskapet forvaltes av Aberdeen Property Investors og har etter kjøpet i Danmark et utviklingspotensial på totalt 815 800 kvadratmeter. Prosjektet i Odense består av 45.000 kvm areal til butikker, 36.200 sqm til kontorer og undervisning samt 30.000 kvm til boliger.

- Vi har vurdert en rekke andre utbyggingsprosjekter i Danmark, men slik vi i SPDE vurderer det er prosjektet i Odense helt klart det mest lovende utbyggingsprosjektet i Danmark. Vi forventer en årlig avkastning på egenkapitalen på mer enn 20%, sier Haugbro.

Odense er Danmarks tredje største by og hovedstaden på øyen Fyn, med nærmere en halv million innbyggere. Byen er knyttet til Jylland og Sjælland gjennom broforbindelser. Reisetid til København er rundt en time og et kvarter.