Nok en pris til miljøprosjektet Pilestredet Park

Årets fem Glassbjørner er delt ut av kronprins Haakon på GRIP forum. I Åpen klasse er det arkitektkontoret GASA AS som har fått miljøprisen for Pilestredet Park.

Juryen oppsummerer at "arkitektkontoret GASA viser betydningen av at arkitekter tar ansvar for å få miljøeffektive bygg og miljøbevisst byutvikling".

Under utviklingen av Pilestredet Park har alle aktørene, både offentlige og private, vært forpliktet til å følge opp Statsbyggs Miljøoppfølgingsprogram (MOP) fra 1999, skriver Statsbygg på sine nettsider.

Statsbygg, som har utviklet Pilestredet Park, har tidligere fått tre priser for prosjektet: Statens byggeskikkpris 2007, Glassbjørnen i 2003 for kategorien Gjenvinning og Oslo bys arkitekturpris for 2005. Pilestredet Park har også mottatt Skanskas miljøpris i 2005.

Juryens begrunnelse
Juryen sier at GASA og Lund & Slaatto Arkitekter AS har hatt likeverdig ansvar for arkitekturprosjekteringen i Pilestredet Park. Statsbygg og Skanska er andre viktige aktører i prosjektet. GASA har vært miljøkoordinator for byggherre og prosjekterende, med følgende ansvarsområder:

Utvikling av miljøløsninger
Rapportering knyttet til miljøoppfølging
Den norske delen av SunRise, et EU-støttet forsknings- og utviklingsprosjekt, der Pilestredet Park var et delprosjekt
Juryen mener at miljøresultater og økonomiske besparelser er grundig dokumentert.

- Pilestredet Park viser at ambisiøse miljømål kan nås i et stort og krevende byutviklingsprosjekt innenfor normale tidsrammer og med normal økonomisk uttelling for deltakerne, står det i begrunnelsen.

Les mer her