Slik vil det 1.600 kvadratmeter nye tilbygget på Langeland skole i Kongsvinger fremstå når det står ferdig til skolestart neste år. Ill. Architectopia

Rigg og drift-kontrakt til Ramirent

I forbindelse med utbyggingen av Langeland skole tester Kongsvinger Kommunale Eiendomsenhet for første gang ut en løsning der en underleverandør tar hånd om hele rigg og drift-ansvaret.

 Prosjektleder Tordar Sætheråsen(t.h.) i Kongsvinger Kommunale Eiendomsenhet sammen prosjektleder Rigg & Drift i Ramirent, Tom Arne Jahr. Foto: Ramirent

I forrige måned undertegnet KKEiendom kontrakt med Ramirent i forbindelse med utbyggingen av Langeland skole.

Langeland skole, som ble bygget i 1973, har i dag mellom 360 og 380 elever. Økning i elevtallet gjør at man blant annet mangler spesialrom på barneskolen som derfor nå skal utvides med et 1.600 kvadratmeter stort tilbygg. Totalbudsjettet er på 87,5 millioner kroner, og byggestart er 21. juni med ferdigstillelse i august 2022. Tilbygget blir i massiv tre og råbygget skal føres opp av Woodcon.

Prosjektleder Rigg & Drift i Ramirent, Tom Arne Jahr, er strålende fornøyd med at de nå har fått oppdraget.

– Vi utformer løsninger for byggeplasser som omfatter alt det midlertidige rundt et byggeprosjekt slik at jobben blir så smidig som mulig og slik at alle som jobber på byggeplassen kan fokusere på sine egne kjerneoppgaver. På Langeland skole skal vi drifte byggeplassen, sette opp og drifte brakkerigger, leie inn kraner, levere stillaser og annet utstyr samt sørge for både oppvarming, byggestrøm, avfallshåndtering, snørydding og HMS-tiltak, sier Jahr i en pressemelding.