En stor redningsaksjon pågår for å redde ut flere titalls arbeidere som er fanget inne i en tunnel nord i India etter at en isbre kollapset. Foto: National Disaster Response Force via AP/NTB

Flere titalls arbeidere fanget i tunnel i India – stor redningsaksjon pågår

En stor redningsaksjon pågår for å redde ut flere titalls arbeidere som er fanget inne i en tunnel nord i India etter at en isbre kollapset.

Myndighetene sier de jobber for å redde 37 arbeidere som sitter fast inne i en tunnel på et vannkraftverk. Tunnelen er 2,5 kilometer lang.

– Tunnelen er fylt med materiale som har kommet fra elven. Vi bruker maskiner for å rydde vei, sier en tjenestemann i det paramilitære grensepolitiet.

Deler av en isbre i Himalaya kollapset søndag, noe som førte til en voldsom oversvømmelse i Dhauliganga-elven i delstaten Uttarakhand.

– Rundt 202 mennesker er foreløpig savnet, og 19 lik er hentet opp fra ulike steder, skriver delstatsmyndighetene i Uttarakhand nord i India på Twitter mandag. Myndighetene frykter dødstallet vil stige.

165 arbeidere ved to vannkraftverk er savnet, og da er arbeiderne i tunnelen ikke regnet med.

Store letemannskaper og hæren deltar i søket etter døde og overlevende. Redningsmannskaper har også evakuert flere landsbyer.