Hunton var en av initiativtakerne til NWC. Her fra en av selskapets fabrikker. Foto: Hunton

Norwegian Wood Cluster blir Arena-klynge

Nylig kunne distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland annonsere at NWC blir en del av Norwegian Innovation Clusters (Arena-program).

Gjennom programmet vil klyngen få et årlig tilskudd til innovasjonsdrift, samt faglig oppfølging og oppkobling på ulike miljøer og muligheter i norsk næringsliv. NWC blir nå en del av en gruppe klynger som har denne støtten fra Innovasjon Norge.

- Å bli en del av Norwegian Innovation Cluster har vi jobbet for lenge, og det er stas at vi nå får denne annerkjennelsen for jobben vi gjør, og det vi som klynge ønsker å skape for våre medlemmer og for samfunnet, sier klyngeleder Knut Skinnes i en pressemelding.

– Dette beviser at klyngen, og medlemmene, har et stort potensial og kan stå i front i utviklingen av nye norske og bærekraftige arbeidsplasser. Dette er et viktig moment for hvordan vi skal skape morgendagens løsninger og fremme trenæringen i Innlandet, landet og verden for øvrig, legger han til.

NWC så dagens lys i 2017 med formål om å utvikle region Innlandet til å bli et internasjonalt kraftsenter for industriell bygging med tre.

– Hunton var en av initiativtakerne til NWC og vi er både glade og stolte at klyngen nå har fått Arena-status. Takk til både klyngeledelsen og alle medlemsbedriftene for en formidabel jobb. Vi ser at trebaserte produkter vokser sterkt i Norge og i resten av Norden og ønsker å være en bidragsyter til videre utvikling. I denne sammenheng er det positivt at vi kan arbeide sammen i klyngen med andre medlemsbedrifter med fokus på innovasjon, bærekraft og industrielle byggløsninger, sier administrerende direktør Arne Jebsen i Hunton i meldingen.