Veidekke bygger om skole i Stockholm

Veidekke skal bygge om Lillholmsskolan i bydelen Skärholmen i Stockholm. Prosjektet er en utførelsesentreprise med kontraktssum på cirka 180 millioner svenske kroner, med planlagt ferdigstillelse våren 2022.

– Vi ser frem til et godt samarbeid om et spennende prosjekt, som vil komme aktivitetene på Lillholmsskolan til gode, sier Jenny Skagstedt, prosjektleder i SISAB – Skolfastigheter i Stockholm AB i en pressemelding.

Veidekkes del av prosjektet omfatter oppføring av to nye skolebygninger med tilhørende skolegård samt en mindre ombygging av en eksisterende bygning. I hele byggeperioden vil det pågå aktiviteter i andre bygninger på skolen. De to nybyggene skal romme kantine, kjøkken, klasserom og lokaler for estetiske fag og laboratorier. Når byggene står ferdige, vil Lillholmsskolan ha plass til 990 elever.

– Vi er stolte over å ha SISABs tillit. Gjennom involvering vil vi levere et prosjekt som holder høyeste kvalitet og gir merverdi til Lillholmsskolan og elevene der, sier Linus Wåhlin, byggeleder i Veidekke Bygg Stockholm i meldingen.

De nye skolebyggene skal også miljøsertifiseres med ambisjon om å kvalifisere for kategorien Miljöbyggnad Silver. Det innebærer at elevene får et sunt inneklima med god ventilasjon, at det blir brukt sunne byggematerialer, og at skolen får lavt energiforbruk. En senere fase av ombyggingen av Lillholmsskolan vil omfatte oppføring av ny idrettshall og ombygging av hus A, som skal huse administrasjon og ungdomsskoleaktiviteter.