Dette er bygården Boligbygg har kjøpt etter godkjenning fra bystyret. Foto: Studi Oslo for Privatmegleren

Bystyret godkjenner Boligbyggs første kjøp

24. april 2020 godkjente bystyret Boligbyggs kjøp av Etterstadgata 26 AS, eiendomsselskapet som eier bygården Etterstadgata 26.

Dette betyr at Boligbygg kan feire sitt aller første kjøp etter at foretaket i høst gjenopptok kjøpsaktiviteten, skriver Boligbygg Oslo KF i en pressemelding.

Bygården, som ligger nord på Vålerenga i Bydel Gamle Oslo, ble oppført i 1938 og rommer 20 to-romsleiligheter. Overtakelsen skjer allerede 14. mai 2020. Boligbygg skal da i gang med avvikling av eiendomsaksjeselskapet, og etter en våtromsrehabilitering skal kommunens leietakere ønskes velkommen.

- Bygården blir et viktig bidrag for å dekke boligbehovet i Bydel Gamle Oslo, som har mange personer i boligkø. - Vi gleder oss over å ha kjøpt en eiendom som bidrar til å korte ned boligkøen i et presset område, sier Kaja Strøm-Håkonsen, leder for Boligbyggs seksjon for kjøp og salg.

– Denne bygården har mange av de kvalitetene vi ser etter i en eiendom. Den er sentralt beliggende i et område med få andre kommunale boliger og har arealeffektive leiligheter fordelt på to oppganger. Vi stiller høye krav til brannsikkerhet, og derfor er det også en stor fordel at bygget er i betong, legger hun til.

Boligbygg har kjøpt Etterstadgata 26 for prisantydningen på 60 millioner kroner. Kjøp av eiendom over 50 millioner kroner må behandles og godkjennes i bystyret.