Signaturhagen

Illustrasjon: EVE Images / Signaturhagen

Strøm Gundersen Vestfold AS har på vegne av Signaturhagen Nøtterøy AS bygd 47 leiligheter omgitt av alt fra en tropisk hage til motstrømsbasseng og badestamper.

Fakta

Sted: Nøtterøy

Prosjekttype: Nybygg, leiligheter

Bruttoareal: 8.100 kvadratmeter

Kontraktsum uten merverdiavgift: 124 millioner kroner

Byggherre: Signaturhagen Nøtterøy

Totalentreprenør: Strøm Gundersen Vestfold

Arkitekt og ansvarlig søker: Solli Arkitekter

Landskapsarkitekt: Landskapskollektivet

Rådgivere: RIB: Will Arentz l RIA: Norconsult l RIG: Grunnteknikk l RIBr, RIByFy: AFRY Norge l RIVA: Ingeniørservice l RIE: Xpert Installasjon l RIV rør: Olaf B. Terjesen l RIV vent: GK Inneklima

Underentreprenører og leverandører: Utomhus og gartnerarbeider tropisk hage: Håkonsen & Sukke l Grunnarbeider: Marthinsen & Duvholt l Spunt og peling: Seierstad l Plasstøpt betong: Stokke Bygg l Prefab: Contiga l Stålkonstruksjoner: Fagstål l Brannsikring: Albanor l Tømrer: HWA l Trapper og rekkverk: Vestfold Bygg & Rekkverk l Blikkenslagerarbeider og taktekking: Totaltak l Alufasader: Umbra l Vinduer: Norwin l Porter: Harmonie l Solskjerming: Jyllands Markisefabrik l Fliser: M&M Kristiansen l Gulvsparkling: Notodden Flis og Mur l Maler og gulvbelegg: Malermester Buer Drammen l Parkett: Bo Andren l Systemhimlinger: Creo Nordic l Kjøkken: Carlsen Fritzøe Sandefjord l Lås og beslag: Sikkerhetskompaniet l Dører: Easydoor l Elektro: Xpert Installasjon l Rørlegger: Olaf B. Terjesen l Ventilasjon: GK Inneklima l Heis: Schindler l Betongsaging: Onsite Services

Midt i Nøtterøy har totalentreprenør Strøm Gundersen Vestfold AS bygd 47 leiligheter i en samspillskontrakt med byggherre Signaturhagen Nøtterøy AS.

Prosjektet består av fem mindre bygninger som strekker seg fra to til tre etasjer, i tillegg til kjeller med garasjeplasser og boder.

– Det unike med prosjektet er fellesområdene. Leilighetene omkranser et glassbygg med helårshage og wellness-avdeling, sier prosjektleder Carsten Hvolgaard i Strøm Gundersen Vestfold AS.

Hagen beskrives som hjertet i prosjektet, og skal fungere som et møtepunkt for beboerne. Den er beplantet med tropiske vekster fra både Australia, Sør- og Mellom-Amerika, Asia og Middelshavs-området. Klimaet i hagen tilpasses plantene, og holder minst 15 til 20 grader hele året.

I hagen anlegges også en boulebane til bruk for kulespill, hvor beboerne kan konkurrere seg imellom.

– I tillegg til den tropiske hagen består fellesområdet av veldig mange ulike fasiliteter. Det er blant annet motstrømsbasseng, treningsrom, felles selskapslokale/lounge, utvendig badestamper og en gjesteleilighet. I tillegg er det et eget behandlingsrom, for fotterapi og lignende, og en «gjør det selv-hage», hvor beboerne kan plante det de ønsker i plantekasser utendørs, sier Hvolgaard.

Ulike leiligheter

Glassbygget med fellesarealer er totalt på over 700 kvadratmeter flate. Vinterhagen strekker seg over tre åpne etasjer, med svalgang og direkte atkomst til mange av leilighetene.

– Det er ulike typer leiligheter fra 65 til 98 kvadratmeter. Noen av dem vender inn mot vinterhagen med inngang fra fellesområdet. Andre leiligheter er i bygningskropper på utsiden og vender ut. Alle boligene har balkong eller markterrasse i første etasje, sier han.

Hvolgaard beskriver leilighetene som lyse og moderne to-, tre- og fireroms leiligheter, med god takhøyde, vannbåren gulvvarme, enstavsparkett og store vindusflater.

– Det er så store vinduer at det nesten ikke er noe vegg igjen enkelte steder, sier han lattermildt.

I alt er 40 av leilighetene solgt så langt. Av de resterende leilighetene er tre til salgs, to skal leies ut og to skal byggherren inntil videre eie selv.

– De første beboerne flyttet inn 18. mars. Beboerne er enslige og par over 50 år. Du må være over 50 år for å kjøpe bolig her, og ikke ha noen hjemmeboende barn, sier Hvolgaard.

Spaden i jorden

Strøm Gundersen startet arbeidene på tomten 5. november 2018.

– Da tok ordføreren første spadetak. Kommunen har vært samarbeidsvillige gjennom hele byggeprosessen. De som flytter hit er for det meste lokale som flytter fra enebolig til leilighet. De frigjør dermed eneboliger for yngre barnefamilier, sier Hvolgaard.

Han sier gravearbeidene pågikk fram til midten av mars.

– Pelearbeidene var ferdige i midten av januar, og bunnplaten ble støpt gradvis gjennom utgravingsfasen. I august 2019 var bunnplater og kjellere ferdig støpt. Råbyggene ble ført opp gradvis fra mai til oktober, og ble lukket delvis i samme periode og delvis etterpå. Byggene og fellesområdene ble ferdigstilt i mars, sier Hvolgaard.

– Vi er veldig glade i prefabrikkerte elementer, og har blant annet brukt prefabrikkerte hulldekker og massivelementer på både balkonger og svalganger. Vi bruker mest mulig vedlikeholdsfrie materialer, legger han til.

Annerledes prosjekt

Hvolgaard forteller at byggeprosessen har gått bra, og at de har hatt god dialog med byggherren.

– Vi har en nabo som bor tett inntil prosjektet, og har god dialog med han. Ellers er Nøtterøy golfbane nærmeste nabo, som er ideelt både for de som skal bo her og vi som bygger her, sier han.

Han peker på at det skjedde en mobilkranvelt i byggeprosessen.

- Denne er blitt omtalt i lokale medier. Det var uheldig, men førte kun til små materielle skader. Det var noe vi dessverre ikke hadde kontroll over, sier han.

– Bortsett fra det har byggeprosessen gått veldig bra. Vi har nytt godt av en mild vinter, noe som merkes både på produksjonen og effektiviteten. Logistikken har gått fint, og vi har hatt flinke samarbeidspartnere. Det har vært et nytt og annerledes prosjekt for oss alle. Det har vært spennende og lærerikt, og en type jobb vi gjerne tar på oss igjen, sier han.

Tar forhåndsregler

Signaturhagen er første boligprosjekt av sitt slag i Norge. Markeds- og konseptansvarlig May Britt Hansen i Signaturhagen Nøtterøy AS sier at både de og kundene er fornøyde med resultatet.

– Kvaliteten på boligene og fellesområdene er veldig god. Tanken bak prosjektet er å skape boliger som tilrettelegger for en aktivt livsstil og et sosialt fellesskap. Vi har troen på at en skal kunne bo seg til et bedre liv med gode muligheter for møteplasser i hverdagen, sier hun.

Hun sier ferdigstillelsen og overleveringen har gått som planlagt til tross for koronakrisen.

– Vi tar likevel flere forhåndsregler, og har i samråd med styret i sameiet stengt ned treningsrom og motstrømbasseng for en periode. Det vil bli mange muligheter framover til å trimme og bade, sier hun.


Flere prosjekter