Ola Svenningsen er ny finansdirektør i Asplan Viak

Ola Svenningsen har takket ja til jobben som finansdirektør i Asplan Viak etter 17 år i DNV GL, hvor han nå kommer fra stillingen som konsern-controller og leder for selskapets controller-gruppe på konsernnivå.

Ola Svenningsen er ny finansdirektør i Asplan Viak. Foto: Asplan Viak

Det skriver Asplan Viak i en pressemelding onsdag.

– Svenningsen har en ambisiøs og solid lederprofil innen økonomi, administrasjon og finans. Han har strategisk videreutdannelse som innbefatter innovasjon og digitalisering, noe Asplan Viak vil dra stor nytte av. I tillegg har han betydelig erfaring med ERP-systemer. Vi gleder oss over å ha fått Ola Svenningsen og hans kompetanse og erfaring til Asplan Viak, sier administrerende direktør i Asplan Viak, Elisabeth Heggelund Tørstad.

Ola Svenningsen er utdannet Master of Finanace and Business Management fra Université de Caen, i Frankrike.

I DNV GL har Svenningsen blant annet vært økonomileder for konsernets divisjoner i Asia, Afrika, Europa og Midtøsten. Han har også jobbet med digitalt lederskap, innovasjon og transformasjon i DNV GL, heter det i pressemeldingen.

– Jeg kjenner Ola godt fra vår felles tid i DNV GL. Han ser fremover og kombinerer strategisk tenking med sterke analytiske evner. Jeg kjenner Ola som en lagspiller som er an aktiv pådriver for selskapets utvikling og er opptatt av menneskene rundt seg. Det er en fremoverlent, bunnsolid finansdirektør og en god kollega som vi nå får på vårt team, sier administrerende direktør i Asplan Viak, Elisabeth Heggelund Tørstad, om sin nye finansdirektør.

– Dette er en stor jobb i et spennende selskap som har noen av de samme styrkene som selskapet jeg forlater. Jeg har bred og relevant erfaring rundt økonomifunksjoner og systemer, og mener jeg evner å jobbe både strategisk og med drift og detaljer. Jeg ser nå frem til å jobbe mot en ny strategiperiode for selskapet, forstå virksomheten, organisasjonen og bidra til lønnsom vekst, kommenterer Ola Svenningsen.