Prosjektet består blant annet av en 180 meter lang produksjonshall, og skal bli Contigas mest automatiserte og moderne fabrikk. Ill. Meter Arkitektur

Betonmast bygger ny hulldekkefabrikk for Contiga på Askøy

Betonmast skal bygge ny fabrikk for produksjon av hulldekker for Contiga, som nå etablerer seg på Askøy utenfor Bergen. Prosjektet er en totalentreprise på om lag 60 millioner norske kroner, eksklusive merverdiavgift.

Betonmast vant i første runde en tilbudskonkurranse, og har etter det hatt en samspillsfase der Contiga og Betonmast sammen har optimalisert prosjektet med hensyn til kostnader og løsninger.

- Vi er svært fornøyd med samarbeidet med Contiga. Det er alltid spennende å finne gode løsninger for alle parter, sier Peter Sandrup, daglig leder i Betonmast Bergen i en pressemelding.

Dette skal bli Contigas mest automatiserte og moderne fabrikk. Prosjektet består av kontorbygg cirka 330 kvadratmeter, en 180 meter lang produksjonshall på cirka 3.000 kvadratmeter samt et utelager på cirka 4.700 kvadratmeter.

Produksjonsutstyret, som består av blandeverk, støpebaner, traverskraner og så videre leveres av Elematic.

- Det er store krav til innspenningskrefter og øvrige laster grunnet produksjonsutstyret som skal på plass i hallen. Betongentreprisen innbefatter også høye krav til utførelse og toleranser, heter det i meldingen.

- Dette er utfordringer vi gleder oss til å ta fatt på, uttaler Inge Solberg, prosjektleder i Betonmast Bergen.

Oppstart er planlagt i slutten av februar, og prosjektet skal stå ferdig i slutten av november.