Statsminister Erna Solberg er på husbesøk med Saida Begum, Høyres ordførerkandidat i Oslo. Her møter de Stein Erik Mårstol som har skadet beinet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Aldri en dag fri fra bompenger for Erna Solberg

De fleste ville helst snakke om skole og oppvekst da Erna Solberg var ute for å treffe velgere. Helt bompengefritt ble det likevel ikke for statsministeren.

Erna Solberg er i valgkampinnspurten, etter at bompengebråket i regjeringen har lagt seg. Mandag var det klart for tradisjonelt husbesøk i Oslo sammen med Høyres ordførerkandidat Saida Begum.

Rekkehus-gate

Besøket gikk til Solstugrenda på Hellerud, et rekkehusstrøk der folk sykler hjem fra jobben selv om det er bratt siste biten opp fra sentrum, unger leker i gata i sensommervarmen og det lukter middag.

– Hei, vi er her for å høre om hva slags saker du er opptatt av nå før valget.

Stein Erik Mårstøl sitter i hagen med beinet på et bord etter et fotballuhell.

Han får høre om kollektivsatsingen der Høyre lover 3 milliarder i Oslo-pakke 3 til en ny T-bane som går på tvers over Groruddalen mellom Fursusetbanen og Grorudbanen.

– Det er et stort behov for folk å komme seg raskt fra den ene siden til den andre, uten å måtte ta banen ned til byen og opp igjen, sier ordførerkandidaten Begum.

– Fint med skole

Det går etter hvert opp for ungene i gata hvem som er på besøk, og flokken følger etter statsministeren mens hun ringer på dørene. De fleste som åpner, vil snakke om miljø, skole, oppvekst og kollektivtilbudet. Og noen vil gjerne snakke enda litt mer om bompenger og striden regjeringen har lagt bak seg.

– Det er naturlig at folk vil snakke om det som opptar dem i hverdagen og den livssituasjonen de er i, som for eksempel bompenger. Men det er fint å snakke om skole også, sier Erna Solberg.