Mann i bergensområdet tiltalt for bompengetriksing

En mann i 50-årene skal i en tid ha festet en metallbrikke over bilskiltene sine for å unngå bompenger. Nå er han tiltalt for bedrageri og dokumentødeleggelse.

Mannen, som er fra en av Bergens nabokommuner, er også tiltalt for brudd på vegtrafikkloven og kjøretøyforskriften, skriver Bergens Tidende.

Politiet mener mannen festet metallbrikken for å dekke over minst ett tall på bilskiltet sitt, slik at bilen verken kunne registreres eller identifiseres elektronisk, eller på bilde. De mener at årsaken var at mannen ville unngå å bli belastet ved bompasseringer og å bli registrert ved passering av fotobokser.

Mannen i 50-årene ble stoppet i mars av politiet, som reagerte på bilskiltet hans. Politiet fant også en tom festeanordning for autopassbrikke i mannens bil. Ifølge politiadvokat Harald Bilberg, som har tatt ut tiltalen mot mannen, ville han ikke erkjenne noe, og dermed endte saken i retten.

Den påståtte bompengetriksingen skal ha foregått både i hjemkommunen og i Bergen kommune. Det er ikke klart hvor mange bompasseringer mannen kan ha sluppet unna uten å betale en krone.

Bergens Tidende har vært i kontakt med den bedrageritiltalte mannen. Han ønsker ikke å kommentere saken. Rettssaken kommer opp i Bergen tingrett i løpet av høsten.