Illustrasjonsfoto

Peab skal skifte betongdekket på E6 ved Gardermoen

Peab skal på oppdrag for Statens vegvesen skifte ut betongdekket med asfalt på E6 mellom Jessheim nord og Mogreina. Peab starter opp arbeidene i løpet av mai måned.

Statens vegvesen fikk fem tilbud på å skifte ut betongdekket på E6 mellom Jessheim nord og Mogreina. Etter en gjennomgang av de fem tilbudene, har Statens vegvesen undertegnet kontrakt med Peab. Etter utbedringsarbeidene mellom Jessheim nord og Mogreina, vil E6 på denne strekningen ha asfaltdekke slik som tilstøtende E6-strekninger.

Trafikken på E6 vil gå som toveistrafikk i det som til vanlig er den sørgående kjørebanen på E6 forbi området hvor betongdekket skal skiftes med asfalt. Det er gitt anledning til at trafikken i begge kjøreretninger kan benytte den sørgående kjørebanen fra 2. påskedag og ut oktober måned. Fra 1. november til andre påskedag vil trafikken gå på fire felt.

For å minimere trafikkulempene, har Statens vegvesen lagt til grunn at arbeidene foregår i følgende faser:

- Området ved Hauerseterkrysset.

- Fra sørenden ved Jessheim nord til Hauerseterkrysset.

- Fra Hauerseterkrysset til Mogreina.

Det er lagt til grunn at de to første fasene gjennomføres i løpet av 2019, mens arbeidene i den tredje fasen fra Hauerseterkrysset til Mogreina gjøres i den andre sommersesongen.

Peab vil starte opp byggearbeidene i løpet av mai måned ved Hauerseterkrysset. Det vil bli sendt ut nærmere informasjon om trafikkavviklingen forut for anleggsstart.