– Det er tydelig at modulene vekker interesse ikke bare i Skandinavia. Vi har faktisk hatt nedlastinger fra alle verdensdeler sier Janne Stenehjem, administrerende direktør hos den norske fasadeprodusenten Steni.

Storsatsing på BIM-moduler fra Steni

– De nye BIM-modulene fra Steni som distribueres via BIMobjects, har potensial for store tidsinnsparinger og betydelig risikoreduksjon ved fasadekonstruksjon, sier Magnus Karlsson, forretningsutvikler i BIMobject.

– For en arkitekt går det alltid mye tid med til å tegne en bygningsfasade, det er tidkrevende og komplisert å simulere ulike løsninger med blant annet variasjon av farger, formater, overflater, hjørneløsninger og innfesting. Men nå kan dette arbeidet gjøres betydelig raskere og med reduserte muligheter for feil. Samtidig som arkitekten sparer tid, får byggherrene muligheter til å se ulike fasadeløsninger, basert på noen få tastetrykk, sier sier Magnus Karlsson i en pressemelding.

Modulene fra Steni kan lastes ned både i Revit og ArchiCad fra BIMobjects.

Janne Stenehjem, administrerende direktør hos den norske fasadeprodusenten Steni, mener at den nye løsningen kan revolusjonere måten fasadedesign simuleres på.

– Med et tastetrykk kan man blande eller endre fasadens farger og glansgrad. Justering av format, retning og oppsett ligger som ferdigdefinerte oppsett. Bor-mønstre legges inn automatisk og hjørneelementer er raske å plassere. Dette betyr at ulike løsninger for en fasade kan justeres på kort tid, og arkitekten kan vise sine kunder forskjellige og nøyaktige løsninger tidlig i prosessen sier Stenehjem.

Tradisjonelt må materiallister settes opp manuelt, med risiko for feiltasting. Janne Stenehjem peker på at i de nye BIM-modulene eksporteres tegningenes formater og produktnummer automatisk over i Excel.

– Derfor blir mulighetene for feilbestillinger sterkt redusert. Økt presisjon i tegningsgrunnlaget gir også entreprenøren mindre avkapp og raskere monteringstid på byggeplassen, sier hun.

Siden lanseringen i midten av januar har Steni hatt mer enn 60.000 besøkende på sine landingssider for BIM.

– Det er tydelig at modulene vekker interesse ikke bare i Skandinavia. Vi har faktisk hatt nedlastinger fra alle verdensdeler sier Stenehjem.

Stenis nye BIM-moduler er utviklet i tett samarbeid med det norske selskapet Symetri og deres datterselskap i Finland. Paal Edgar Haave i Symetri sier at hurtighet og enkelhet er to nøkkelord for å beskrive de nye modulene.

– Dette er automatiserte verktøy for å lage en detaljert fasadeplan raskt og enkelt, med en god og realistisk visualisering for å se alle muligheter med fasaden, sier han.