Dette er tomten Selvaag skal utvikle. Foto: Selvaag.

Selvaag Bolig skal bygge 2000 boliger i Fredrikstad

Selvaag Bolig har inngått samarbeidsavtale med Jotne Eiendom om utvikling av en sentral del av tidligere Fredrikstad Mekaniske Verksted.

Tomten er på i underkant av 150 mål og vil gi rom for om lag 2000 boliger med næring i deler av førsteetasjene.

Tidligere har det vært drevet verftsindustri på tomten som har en av Nord-Europas største tørrdokker på hele 290 meter. Fredrikstad kommune definerer tomten som et av de viktigste byutviklingsområdene i byen og i regionen og kommuneplanen er nå under behandling. Nå starter arbeidet med detaljregulering på deler av området. Det er mål om salgsstart for de første boligene i 2020/2021, og det antas at det vil ta om lag 15 til 20 år å utvikle hele området.

Utviklingen og gjennomføringen skal gjøres gjennom et nystiftet boligselskap som eies 50/50 av Selvaag Bolig ASA og Jotne Eiendom AS. Selvaag Bolig skal ha prosjektledelse for boligutviklingen. I tillegg skal Jotne selv bygge flere nye næringsbygg som kommer i tillegg til næringsarealene i boligbyggene.

Administrerende direktør Olav H. Selvaag i Selvaag Bolig beskriver prosjektet som unikt.

– Dette er en svært spennende tomt og det som bygges her vil bli et vesentlig bidrag til bærekraftig byutvikling i Fredrikstad. Det gleder vi oss til å få være en del av. Utviklingen åpner opp byen mot sjøen og vil knytte dette området sammen med sentrum. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier Selvaag i en pressemelding.

Jon Aage Sørensen i Jotne Eiendom er svært fornøyd med å få Selvaag Bolig med på laget.

– Dette er det viktigste byutviklingsområdet i Fredrikstad og vi er svært fornøyd med at det er nettopp Selvaag Bolig som skal drive prosjektet frem sammen med oss. Dette er en tung aktør med lang erfaring innen bolig- og byutvikling og det er fantastisk at de nå skal inn i Fredrikstad. Det lover godt for både for Fredrikstad som by og for gjennomføringen av prosjektet, sier Sørensen.