Harald V. Nikolaisen

- Lite hensiktsmessig at vi går inn i en ren byggherrerolle

Statsbygg-sjef Harald V. Nikolaisen bekrefter at de har hatt møter med Stortingets administrasjon rundt den videre prosessen med utbyggingen av Stortinget.

– Etter henvendelsen har vi hatt møter med administrasjonen, og vi ser nå på hvordan vi på en mest hensiktsmessig måte kan bistå Stortinget i den videre prosessen i å få bedre kontroll på utbyggingen, sier Nikolaisen til Byggeindustrien.

De ser på ulike mulige løsninger, men Nikolaisen sier han vanskelig kan se for seg at de skal gå inn og overta byggherreansvaret.

– Prosjektet er kommet langt i prosessen, man har en pågående rettstvist og det er en vanskelig kontraktstruktur å gå inn i på nåværende tidspunkt. Vi ser det derfor som lite hensiktsmessig at vi går inn i en ren byggherrerolle, sier han.

Nikolaisen ønsker ikke å utelukke noe, men påpeker at de i dagene fremover skal se på hvilken løsning Stortinget kan være best tjent med.

– Vi har ikke tatt stilling til hvordan vi skal gjøre dette, men en løsning kan være å bistå byggherresiden slik at de får bedre kontroll, blant inn mot de ulike leverandørene. Vi ønsker å bidra der vi kan gjøre best nytte for oss, sier Nikolaisen.