Konsernsjef Øivind Horpestad i NRC Group. Foto: NRC Group

NRC Group vant stor jernbanekontrakt i Sverige

NRC Group er tildelt en kontrakt fra Trafikverket i Sverige for utvidelse av fraktlinjen gjennom Hallsberg i Sverige.

Det skriver NRC Group i en pressemelding fredag.

Det skal bygges nytt dobbeltspor på strekningen gjennom Hallsberg, sør for Örebro i Sverige, og prosjektet involverer arbeid innen grunn, spor, telekommunikasjon, elektro og signal. Kontrakten har en verdi på rundt 273 millioner svenske kroner og skal utføres av NRC Groups svenske datterselskap, heter det i pressemeldingen.

– Prosjektet involverer hele tjenestespekteret innen utbygging av jernbane og bekrefter vår sterke posisjon som totalentreprenør innen bane, sier Øivind Horpestad, administrerende direktør i NRC Group i meldingen.

–Vi har hatt en veldig hyggelig start på året, med tildeling av ytterligere to andre prosjekter denne uken. Dette lover bra», fortsetter han.

Hallsberg ligger på Västra Stambanen, hovedlinjen mellom Stockholm og Gøteborg. Arbeidet skal etter planen starte opp i mars i år, med forventet ferdigstillelse høsten 2021.

Tildelingen er gjenstand for en tidagers klagefrist, og en endelig signering av kontrakten kan først skje etter utløpet av denne perioden, skriver NRC i pressemeldingen.