<p>Kong Harald var tirsdag på sitt første offisielle besøk i Rælingen og Enebakk kommuner.</p>

Kongen inspiserte byggeplassen til BetonmastHæhre

Kong Harald var fornøyd, men kald da han tirsdag besøkte byggeplassen til nye Enebakk skole, og fikk oppleve en BIM-stasjon for første gang. 

Kongen ble møtt av korpsmusikk, norske flagg og et hav av skoleelever da han tirsdag besøkte byggeplassen til nye Ytre Enebakk skole.

Etter en blomsteroverrekkelse i øsende regnvær og 3 sure plussgrader, tok Erik Nilsen i Betonmast Østfold og Christian Grønvold Hansen fra Stema rådgivning (kommunens prosjektleder) med kongen på omvisning i det høstkalde råbygget.

Kong Harald sier til Byggeindustrien at det var en interessant omvisning.

- Det var veldig bra, men litt kjølig, sier han lattermildt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vel 500 barneskoleelever møtte opp for ønske kong Harald velkommen.

Interessant å se BIM

Kong Harald fikk også en demonstrasjon av BIM-stasjonen i det uferdige bygget, som bygningsarbeiderne benytter i forbindelse med arbeidet.

Kongen sier han er på byggeplasser innimellom, men at han aldri har sett en BIM-stasjon før.

- Det er første gang, og det var interessant å se, sier han til Byggeindustrien.

Den nye skolen som Betonmast bygger i Ytre Enebakk blir i alt 6.500 kvadratmeter, og bygges i massivtre. Det blir en 4-parallell barneskole for elever fra 1. til 7. klasse.

Vel 500 av elevene som skal begynne der, møtte opp på byggeplassen under besøket. Da omvisningen var ferdig, sang de alle Grunnlovssangen av full hals til ære for kongen.

Kong Harald satte tydelig pris på at så mange barn trosset regn og kulde for å synge for han.

- Det var morsomt, sier han.

Byggeplassen i Ytre Enebakk var en av flere stoppesteder da kongen tirsdag besøkte Rælingen og Enebakk kommuner. Det er første gang kongen er på offisielt besøkt til disse to kommunene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jon Harald Kristianse (f.v.) Erik Nilsen og Christian Grønvold Hansen sier det var stor stas med kongelig besøk på byggeplassen.

Stas med kongebesøk

Temaene for besøket var blant annet barn og unge, aktiv alderdom og FN-dagen.

Prosjektleder Erik Nilsen sier kong Harald stilte flere spørsmål under omvisningen, og virket interessert i alt fra treverk til BIM-stasjonen.

- Det var utrolig gøy å vise han rundt på byggeplassen vår. Han er jordnær og morsom. Vi viste han rundt i bygget, og hvordan BIM-stasjonen brukes i byggeprosessen. Vi hadde forberedt å vise han enda mer, men slike møter blir aldri akkurat slik som planlagt, sier han.

Det var i april i fjor Betonmast signerte kontrakt med Enebakk kommune om utvikling og bygging av nye Ytre Enebakk skole.

Prosjektet er en samspillsentreprise, og omfatter riving av eksisterende skole, etablering av midlertidig skole og bygging av ny skole på eksisterende skoletomt.

- Det er stor stas å få kongelig besøk. Vi er stolte av byggeprosjektet. At kommunen vil vise det fram på denne måten, tyder på at også de er stolte av prosjektet. Det er veldig hyggelig, sier daglig leder Jon Harald Kristiansen i Betonmast Østfold. 

Les også: Betonmast signerte kontrakt på Ytre Enebakk skole