Uldal avvikler Varhaug-fabrikk

Styret i dør- og vindusprodusenten Uldal besluttet å avvikle driften ved fabrikken på Varhaug og overføre denne driften til fabrikken på Birkeland.

«Uldal Birkeland har i dag god kapasitet til å overta denne produksjonen. Samtidig foreligger det konkrete planer om et større automatiseringsprogram som i tillegg til å effektivisere fabrikken også vil utvide kapasiteten på Birkeland betydelig de neste årene», skriver selskapet i en pressemelding.

Uldal fabrikken på Varhaug sysselsetter 43 personer. Alle medarbeidere får tilbud om å fortsette sitt arbeid på Uldal sin fabrikk på Birkeland. Uldal sine distriktssjefer og servicepersonell som har vært tilknyttet fabrikken på Varhaug vil fortsette i sine distrikter slik som i dag.

Driften på Varhaug vil fortsette som normalt frem mot våren og sommeren 2018. Deretter vil produksjonen gradvis bli overført til Birkeland.

- Det er med tungt hjerte vi legger ned Uldal fabrikken på Varhaug, men på den annen side er vi midt i en svært spennende og fremtidsrettet prosess med Uldal på Birkeland, som sikrer omsetning og arbeidsplasser for fremtiden, sier administrerende direktør Tore Hansen og konsernsjef Geir Drangsland i en pressemelding.