Foto: Statsbygg

Grafitti på byggegjerde vekker oppsikt

Gjerdet rundt det nye Nasjonalmuseet har blitt en viktig arena for kunst. Nå har grafittikunstneren Sling One malt deler av gjerdet i sterke farger, inspirert av tradisjonell rosemaling.

- Prosjektet ble initiert av kunstneren selv, som ringte meg tidligere i sommer for å si at hun syntes byggegjerdet så stygt ut. Hun sa hun drømte om å lage grafitti der og gjerne ville male det for oss, sier kommunikasjonsleder Birgitte Bye ved Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum i en pressemelding.

Sling One er en av få kvinner i grafittimiljøet, og kjennetegnes av de sterke fargene hun bruker, og møtet mellom grafitti og rosemaling.

Egentlig ønsket Sling One seg en annen plassering, men det har vist seg at den delen av byggegjerdet hun fikk til disposisjon har gitt god eksponering for kunstneren. Tre bestillinger av veggmaleri har tikket inn siden veggen stod ferdig, fra to store firmaer og en kjent kunstsamler.

- Da vi valgte sted var vi ikke klar over at Vinmonopolets kunder kan parkere gratis akkurat her, og det har vist seg å være innbringende for kunstneren, sier Bye. Hun har også fått tilbakemelding fra Vinmonopolets ansatte at mange av kundene kommenterer kunstverket, som utstråler energi og glede.